Evinizi Tüm Dış Etkenlere Karşı Korur: Suya Isıya ve Donmaya Dayanıklı Fayanslar

Dış cephede fayans kullanımı son yıllarda popülaritesini artırdı. Bu durum yapılarda hem kozmetik hem de teknik pek çok avantajı beraberinde getirdi. Mantolama sürecinin ardından yapılan fayans uygulaması ısı ve ses yalıtımının daha etkili olmasını sağlamakta. Ayrıca suya, ısıya ve donmaya karşı dirençli olan dış cephe fayans modelleri tercih edildiğinde yapılar rüzgar, yağmur ve kar gibi olumsuz hava koşullarından etkilenmemekte. Bu sayede büyük oranda enerji tasarrufu da yapılabilmekte.

Dış Cephe Fayans Kaplama Uygulamasının Avantajları

Dış Cephe Fayans Kaplama Uygulamasının Avantajları

Dış cepheler için üretilen fayanslar bambaşka model, renk ve yüzey alternatifleri ile kullanıcılara sayısız seçenek sunmakta. Bu sayede kullanıcılar estetik açıdan zevklerine hitap eden uygulamalara imza atılabilmekte. Fayans kaplama uygulamasının kullanıcılarına sağladığı diğer avantajlar ise şu şekilde sıralanabilmekte; 

  • Dış cephe seramik uygulaması; yapıları nemden, güneşten ve rutubetten koruyan bir etkiye sahiptir. 
  • Binaların kozmetik olarak çok daha estetik görünmesini sağlar. Ayrıca yapılar rutubet, toz ve kir gibi olumsuz koşullardan çok daha az etkileneceği için uzun yıllar yeni gibi kalır. 
  • Alüminyum konstrüksiyonun üstüne uygulama yapılırken fayans ile dış cephe arasında 8 ile 12 santim arasında bir boşluk bırakılır. Bu boşluk sayesinde ses, nem ve ısı yalıtımı sağlanmış olur. 
  • Fayans uygulaması dış cephe mantolama sürecinde büyük bir kolaylık sağlar. Böylelikle ısı yalıtımı da maksimize edilir. 

Görüldüğü üzere dış cephe fayans uygulamasının sayısız avantajı bulunmakta. Dış cepheler için uzun ömürlü, sağlıklı ve ekonomik bir çözüm arayışında olanlara ısıya, donmaya ve suya dayanıklı fayans modellerini mutlaka değerlendirmeleri önerilmekte. 

Yapılara Estetik Bir Dokunuş Yapan Dış Cephe Fayans Modelleri

Yapılara Estetik Bir Dokunuş Yapan Dış Cephe Fayans Modelleri

Dış cephelerde fayans kullanımının artması, firmaların da ürün yelpazesini genişletti. Farklı renk, doku ve yüzeye sahip olan fayans modelleri sayesinde binaların dış cepheleri de sıradanlıktan kurtulmuş oldu. Taş desenli fayans modellerinden mermer görünümlü ürünlere kadar sayısız seçenek kullanıcıları bir hayli memnun etmeyi başarmakta. Bu noktada karar genellikle mimarların tercihine kalmakta. Ancak fayans seçiminde en kritik nokta ürün özellikleri olmakta. Suya, donmaya ve ısıya karşı dayanıklı bina dış cephe fayans modelleri arasından tercih yapmak uzun vadede kullanıcılara pek çok kolaylık sağlamakta ve enerji tasarrufunun da önünü açmakta. Bu doğrultuda hangi özelliğe sahip ürünün seçileceğine karar verilirken yapının yer aldığı şehrin iklim özelliklerinin göz önünde bulundurulması önerilmekte. Örneğin Kars gibi yoğun kar yağışının görüldüğü ve havanın kış aylarında sık sık sıfır derecenin altına düştüğü şehirlerde donmaya dayanıklı ürünlerin tercih edilmesi gerekmekte. 

Dış cephede fayans kaplama uygulaması yapmak isteyenler elbette maliyet hesabı çıkarmak istemekte. Dış cephe fayans fiyatları tercih edilecek ürüne göre değişiklik göstermekte. Uygulama yapılacak alanın ölçüleri de ihtiyaç duyulacak fayans miktarını değiştireceği için maliyet üzerinde etkili olmakta. Bunun haricinde kullanılacak diğer malzemelerin kalitesi de toplamda uygulama için ödenecek tutarda fark yaratmakta.

 

You may also like...