Cam Tuğla ile Dekoratif Duvar Dekorasyonu
Cam Tuğla Nedir ?
Cam Tuğla, Ev yada ofis gibi mekanlarda oda bölmek yada daha dekoratif duvar görünümü elde etmek için tercih edilen, içi boş bloklar halinde kendine ait farklı ebatlarda olan, soda, kireç ve silis ham maddesi kullanılarak üretilen duvar döşeme malzemesidir.
Gerekli süre: 24 gün
Cam Tuğla Nasıl Örülür ?
- Ölçü Alın ve Gönyenizi Belirleyin.
Öncelik uygulanacak alana gönye için ip çekmeniz gerekiyor. Uygulanacak olan alanın ölçerek, cam tuğla ebatına bölmeniz ve ne kadar cam tuğla uygulayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Düzgün olmayan bir yüzeyde sıfırlama yapmak için kenarlarda boşluk bırakabilir buraları strafor ile kapatabilirsiniz.
- Sağlam bir Uygulama İçin Paslanmaz Profil ile Karkas Kullanın
Paslanmaz profiller cam tuğla uygulanacak olan yere uygun olarak hazırlanması gerekmektedir. Kenarlarının cam tuğlaya göre uygun bükülmesi gerekiyor. Matkap yardımı ile duvar delinerek profiller sağlam bir şekilde dubel yardımı ile duvara montaj edilmelidir.
- Harç Hazırlığınızı Yapın.
Daha öncesinden hazırlanan yapıştırma harcı, titizlikle yeteri kadar sürülmelidir. Harcın fazlalıkları alınmalıdır yoksa cam tuğla döşendiğinde kenarlarından fazla olan harç taşarak istenmeyen bir görüntüye sebep olabilir. Yapıştırma harcı tuğlanın hem alt kısmına hemde, yan tarafına sürülerek yanındaki tuğla ile birbirlerine yapışması sağlanır.
- Dikkat Edin.
Tüm cam tuğlaların köşesinde artı kullanmanız gerekiyor. Artı kullanmadığınızda cam tuğlanın düzgün döşenmemesine neden olur. Derzlerin kayması ortaya çıkacak olan görüntünün
kötü olmasına neden olur. - Cam Tuğlanın Kırılmaması İçin Boşlukları Doldurun.
Herhangi bir darbede cam tuğlanın profil arasında kalıp kırılmaması için cam tuğla ile profil arasında yumuşak bir yüzey yaratmak amacıyla uygun karton kullanılarak darbe sonucundaki sıkışmada cam tuğlanın kırılmaması için yastık görevinde 2 tuğlada bir olacak şekilde uygulanır. Bu işlemde isterseniz xps strafor isterseniz karton kullanabilirsiniz. Buradaki dikkat etmeniz gereken olay sert yüzey ve zemin ile cam tuğlanın sıkışmasını engellemeniz gerekiyor.
- Derz Dolgusu
Cam tuğlanın aralıkları için derz dolgusunu uygulayın. Genelde beyaz renkli derz dolgusu tercih edilir. Cam tuğlanın rengine göre bunu değiştirebilirsiniz. Derzin kuruması için zaman tanıyın. Derz kuruduktan sonra nemli sünger ile fazla derz dolgularını silin.
Sizden Gelen Sorular Yanıtladık.
En çok merak ettiğiniz soruları sizler için yanıtladık. Aklınıza takılan soruları bize yazabilirsiniz.
Hem iç, hem de dış cephede cam tuğla kullanabilirsiniz. Cam tuğlalar yapısı gereği kırılgan malzemedir. Bu nedenle darbelere karşı dayanıklı olması için sağlam bir karkas içerisinde montajının yapılması gereklidir. Deprem gibi sarsıntı anında cam tuğlalar zarar görebilir. Bu nedenle dış cepheler çok tavsiye edilmez.
Genellikle buz desenlidir. Bu nedenle karşıdan bakıldığında içeriyi göstermez. Bu yüzden oda yada ofis bölmek için dekoratif görüntüsü nedeni ile tercih edilir.
Evet belirli bir oranda ışık geçirme özelliği vardır. Aydınlat bir ortam yaratmak için ideal bir duvar dekorasyon ürünüdür. Genel olarak düz modellerde dik güneş ışığına maruz kaldıklarında %88 oranında ışık geçirme özelliğine sahiptir. Renkli modellerde ise bu oran %60 civarındadır.
Daha çok iç mekanların duvarlarında tercih edilir. Binanın içindeki boşlukların daha dekoratif bir görüntü kazanması için kullanılır.
1-) Merdiven altındaki boşluk alanda.
2-) Mutfak tezgahı ile mutfak dolabı arasında.
3-) Amerikan mutfak için salon arasında bölme oluşturacağınız duvarda.
4-) Banyonuzda duş alacağınız alanı oluşturmak için duşa kabin yapabilirsiniz.
5-) Ofisinizi bölmek için oluşturacağınız duvarlarda.
6-) Yatak odasında, yatağınızın arkasındaki duvarda.
Cam Tuğla Modelleri
Cam tuğlanın hangi alanlarda kullanabileceğini daha iyi anlamanız için uygulama resimleri göz atmanız oldukça önemlidir. Geçmiş yıllarda ülkemizde duvar dekorasyonunda trend olan bir üründür. Hatta 90 yılların klasik hatıralarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde o kadar popüler olmasa da farklı görünüm yaratmak isteyenlerin tercihleri arasında kendisini gösteriyor. Sizlerin fikir edinmesi için farklı alanlarda uygulanmış modelleri bir araya getirdik.
Banyo Cam Tuğla Uygulaması
Banyoda duvarlarında estetik bir görünüm oluşturmak yada duşa kabin için tercih ediliyor. Genellikle geniş banyolarda duş alanı yaratmak için duvar şeklinde örülerek kullanılıyor. Yapısında buzlu bir görünümü olması nedeni ile banyolarda tercih ediliyor. Buzlu görüntüsü dışarıdan içerinin görünmesini engellerken iyi bir şekilde ışık geçirgenliği sağlayarak aydınlık bir ortam olmasını sağlıyor. Dekoratif görüntüsü ile farklı bir banyo dekorasyonu isteyenlerin tercihleri arasında olmalıdır.
Ofis Cam Tuğla Duvar Bölme
Ofisler tasarım olarak genellikle geniş ve düz alanlar olacak şekil yapılırlar. Daha sonrasında ise kullanıma göre farklı şekillerde odalara bölünürler. Bölünme genellikle kolonlar baz alınarak yapılır. Ancak geniş odalar yerine kişilerin kullanacağı şahıs ofisleri için genellikle duvar örmek yerine daha portatif çözümler tercih edilir.
Bu çözümler arasında farklı materyaller kullanılarak ofis bölme işlemi gerçekleştirilebilir. Profil kullanarak bölme, akerdiyon kapı ile bölme, pvc kullanarak ofis bölme gibi seçenekler mevcuttur. Ancak bunlar çok dekoratif seçenekler değildir. Daha dekoratif ve farklı bir ofis bölme işlemi yapmak istiyorsanız cam tuğla ile ofis bölme seçeneğini kullanabilirsiniz.
Renkli Modeller
Sadece düz beyaz modellerin aksine farklı renklerde oluşan modelleri bulunmaktadır. Farklı renklerdeki modelleri kombin yaparak daha renkli ve dekoratif duvar dekorasyonu yapabilirsiniz. Ancak renkli modellerin ışık geçirgenliğindeki farkı dikkate almanızı öneririz.